Loading Systems 2e op NK Max Fun 25

Loading Systems 2e op NK Max Fun 25 2010
Loading Systems voert het veld aan

Team Loading Systems heeft op het NK Max Fun 25 in Medemblik een uitstekend resultaat behaald. Onder uiteenlopende omstandigheden zijn in de afgelopen drie dagen 9 spannende wedstrijden gezeild. Op vijrdag begon het evenement met matige wind en zo af en toe opklaringen. Zaterdag nam de wind aanzienlijk toe, 20 tot 25 knopen met uitschieters naar boven en heftige regenbuien zorgden voor spectaculaire snelheden van deze racers. Na de tweede dag stond Team Loading Systems op een gedeelde tweede plaats met Team MaxSolutions en achter Team MXTC. Op de laatste dag, met zeer lichte wind, was het van belang de directe concurrenten op afstand te houden. Door tijdens de laatste twee wedstrijden op een tweede en afsluitend een eerste plaats te finishen, heeft Team Loading Systems over all de 2e plaats op het NK Max Fun 25 behaald. Het Team MXTC won uiteindelijk met een zeer overtuigende serie. Zij wisten vrijwel alle wedstrijden te winnen. Op de derde plaats eindigde Team Fondel.

Loading Systems
Loading Systems B.V.

Adrie Gouweleew, general manager van Loading Systems B.V. was bijzonder tevreden over het behaalde resultaat. Hij heeft in de afgelopen jaren zelf zeer actief in de Max Fun klasse gezeild en genoot van de spectaculaire beelde van de planerende boten. Loading-Systems is internationaal bekend als een van de marktleiders van fabrikanten en leveranciers van docking apparatuur met een breed scala aan producten en mogelijkheden, die altijd probeert om de prestaties van het laden en lossen in het magazijn te maximaliseren. Zij vervaardigen mini-ramps, laadbruggen, tochtafdichtingen, wielgeleiders, industriƫle deuren, heftafels en vele andere accessoires met betrekking tot het overladen.

De Loading Systems zeilcampagne wordt door SailSupply gemanaged. Daarbij wordt het onderhoud, transport en race management uit handen genomen.

Loading Systems begint goed op NK Max Fun

Op de eerste dag van het NK MaxFun 25 zijn drie wedstrijden gezeild onder uitstekende omstandigheden. De westelijke wind zorgde onder de kust van Medemblik wel voor aanzienlijke windshifts.

Team Loading Systems staat na dag 1 op een goede vierde plaats, hieronder de tussenstand van het NK Max Fun 25:

1. MXTC
2. MaxSolution
3. Fondel
4. Loading Systems

NK Max Fun 25 begint

image

De verwachtingen voor de NK Max Fun 25 zijn uitstekend. De boten liggen klaar, het startcommite legt de baan uit. Om 12.00 uur is de eerste start.

Vandaag staan drie wedstrijden op het programma. Volgens de windverwachtingen zal het vandaag tussen 8 en 10 knopen waaien.

De Loading Systems vaart over 10 minuten de haven uit.

Kampioenschappen Max Fun 25

image
De laatste voorbereidimgen voor de wedsttijden.

Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 september wordt in Medemblik het kampioenschap in de Max Fun 25 gehouden.

Gedurende drie dagen staan er 10 wedstrijden op een upwind / downwind – baan op het programma. De Max Fun 25 is een sportieve kielboot met gennaker die vanaf ca. 16 knopen windsnelheid al planeert en voor spectaculair zeilen zorgt. De boot wordt tijdens wedstrijden door vier tot vijf bemanningsleden gevaren waarbij het gezamenlijke gewicht volgens de geldende klasseregels maximaal 360kg mag zijn. Deze regels zorgen ervoor dat alle boten vrijwel identiek zijn en het er op de wedstrijdbaan om gaat wie de beste zeilers / zeilsters zijn.

Gedurende dit seizoen begeleidt SailSupply het Max Fun Team Loading Systems. Loading Systems is al enige jaren actief binnen de klasse en vaart altijd voorin het veld.