O-jol zeilmateriaal en onderhoud samen met Stefan de Vries

SailSupply.nl intensiveert de samenwerking met prof O-jol zeiler Stefan de Vries. Er wordt een Olympiajol geoptimaliseerd voor het komende wedstrijdseizoen en dit traject is te volgen via ons weblog. Ook bieden wij andere O-jol zeilers de mogelijkheid tot het stellen van vragen betreffende tuigage, dekbeslag, zeilen en romp.

Stefan de Vries – topzeiler én topcoach
Stefan de Vries is Duits- en Nederlands kampioen in de Olympiajol. Heeft een indrukwekkende staat van dienst in de Finn jol en coacht momenteel Pieter-Jan Postma op weg naar de Olympische spelen van 2012 in London.

Stefan de Vries Olympiajol samenwerking SailSupply.nl
Stefan de Vries in de Olympiajol

Olympiajol Ready2Race
Middels de SailSupply.nl Ready2Race service zal een Olympiajol volledig geoptimaliseerd worden voor het komende zeilseizoen van Stefan. Alle onderdelen van de O-jol worden in nauw overleg getuned om binnen de geldende klassenregels het maximale uit de boot te halen.

Deze intensieve samenwerking met Stefan willen we graag met jullie delen. In de komende periode zullen we daarom regelmatig specifieke informatie over onderhoud en optimalisatie van de Olympiajol via dit weblog publiceren. We zullen daarbij ingaan op de tuigage, het dekbeslag en de romp van de boot. Daarnaast willen wij graag antwoord geven op jullie specifieke O-jol vragen.

Naast de Ready2Race service die SailSupply.nl aanbiedt voor O-jol zeilers bieden wij ook veel O-jol zeilmateriaal aan.

Stel een vraag en blijf op de hoogte
Stel je vraag betreffende de O-jol aan ons (en Stefan) via het reactieformulier hieronder. Wil je automatisch op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rond de optimalisatie van deze O-jol, de prestaties van Stefan de Vries en al het overige O-jol nieuws? Schrijf je dan vooral in voor de speciale SailSupply.nl O-jol nieuwsbrief.

 

4 thoughts on “O-jol zeilmateriaal en onderhoud samen met Stefan de Vries”

 1. Beste Gerard,

  bedankt voor je bericht.
  Stefan is momenteel in Australië ter voorbereiding van de Wereldkampioenschappen Finn in Perth van Pieter Jan Postma.

  Als je vragen over je mast hebt, kun je die ook altijd even met Alex bespreken. Verder zal ik in de komende dagen e.e.a. over dit onderwerp op dit blog plaatsen.

  Vriendelijke groet,
  Mika

 2. Beste Kroos,

  de beste tips met betrekking tot het onderhoud van je zeilmateriaal in het algemeen, zijn misschien wel de meest voor de hand liggende zaken:
  – boot en zeilen (na gebruik) drogen en droog stallen
  – voor beluchting zorgen

  Als de boot gedurende de winter voor langere tijd niet gebruikt wordt, zou je kunnen denken aan zaken zoals:
  – Beschadigingen aan gel coat of lak (laten) repareren om inwatering te voorkomen
  – Zeilmateriaal (boot, zeilen, trimlijnen en schoten) zo min mogelijk aan de zon (UV straling) bloot stellen. Voor het geval de boot in de winter op het haventerrein blijft staan.
  – Vallen kunnen in de mast getrokken worden (knoop een andere lijn aan het uiteinde) om blootstelling aan de zon te voorkomen.
  – De romp schoonmaken en waxen door bijvoorbeeld McLube Hullcoat te gebruiken.
  – Om osmose te voorkomen is het van belang dat de romp NIET nat op de trailer gezet wordt. Vaak wordt er zoiets als tapijt (of een ander textiel) op de trailers gebruikt om de romp niet te beschadigen. Dit tapijt droogt echter nauwelijks waardoor de kans op osmose sterk toeneemt.

  Als je meer specifieke vragen hebt, horen wij dat graag.

  Met vriendelijke groet,
  Mika
  Team SailSupply.nl

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *