Splits en touwwerk cursus

Update: bekijk op de volgende pagina een overzicht met splitsgereedschap en splits benodigdheden

Op uitnodiging van onze touwleverancier On Deck, zijn Edwin, Barend en Jochem op cursus geweest. SailSupply.nl wil graag al onze klanten van het juiste advies kunnen voorzien en dit was dan ook een mooie gelegenheid om de kennis over alle verschillende lijnen uit te breiden of op te frissen. Doel van deze cursus was om een klant een zo goed mogelijk advies te geven over welke lijn voor hem of haar geschikt is en indien gewenst deze ook te kunnen voorzien van een mooie splits.

Double braid splits
Double braid splits

Type zeiler

Hiervoor is het van belang te weten wat de zeiler nu precies wil. Waar gaat de lijn voor gebruikt worden, wat voor type zeiler, welke boot en natuurlijk ook nog de persoonlijke voorkeuren. Hoe moet de lijn in de hand liggen, hoeveel grip moet deze bieden in klemmen of valstoppers en voor sommige zeilers is ook de kleur van belang.

Materiaal en costructie

In de watersport worden voornamelijk lijnen van polypropyleen, polyester, Dyneema/ Spectra of een combinatie hiervan aangeboden. De eigenschappen van deze materialen verschillen nogal en om een goed advies te geven is kennis hiervan erg belangrijk. Behalve het materiaal waar de lijn van gemaakt wordt is er ook nog verschil in de constructie die toegepast is, denk hierbij aan 3-strengs, multiplait, gevlochten of uni-directional. Ook hoeveel voudig de lijn geslagen is en met of zonder mantel is sterk van invloed op de eigenschappen van de lijn.

Keuze lijn

Al deze kennis bij elkaar zorgen ervoor dat de juiste type lijn gekozen kan worden voor de verschillende vallen, schoten, trimlijnen en stagen die aanwezig zijn op een zeilboot. In de webwinkel hebben wij voor ieder type boot en toepassing al een selectie gemaakt voor de meest geschikte lijnen. Bekijk hier deze lijnen keuze hulp. In onze shop hebben wij ook een goed uitgeruste splitstafel waar wij op verzoek iedere denkbare splits kunnen maken.

sailsupply.nl vallen, schoten, lijnen laten splitsen
vallen, schoten, lijnen laten splitsen

1 Knoop = 50% minder breeksterkte!

Wist u dat u bij een knoop ongeveer 50% van de breeksterkte verliest en bij een splits slechts 10%? Reden genoeg dus om jouw nieuwe dure lijnen direct te voorzien van een splits. Neem voor meer informatie hierover contact met ons op.

Advies op maat

Wil je liever een persoonlijk op maat gemaakt advies over de keuze van een lijn bel of mail ons dan gerust. Je kunt ook direct hieronder je vraag stellen!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *